Internetul și tehnologia schimbă modul de funcționare al sistemelor. Dragoș Stanca – fondator al iCEE.fest spunea în 2015 într-un interviu pentru IQads că “economia digitală schimbă totul și, dacă nu ești în trend, îți poți pierde business-ul, jobul și poți investi timp și/sau bani în direcții greșite.”
Sistemul medical din România, prin reprezentanții la diverse niveluri, încearcă să urmeze acest trend.
Se discută despre Medicină Digitală – cum poate medicina să schimbe sistemul tradițional, despre medici specialiști care utilizează realitatea virtuală pentru operații chirurgicale, despre telemedicină pentru a oferi acces echitabil și facil oricui indiferent unde s-ar afla.
Innovate Informational Technology a venit în sprijinul spitalelor și sistemului medical din România oferind soluții IT care să permită analiza datelor medicale, elaborarea de rapoarte și situații sintetice. Aceste soluții IT permit identificarea de pârghii pentru îmbunătățirea actului medical, a managementului spitalelor, a modului de utilizare a resurselor în beneficiul pacientului. În acest moment, aplicațiile dezvoltate de Innovate IT sunt utilizate în peste 170 de spitale din peste 100 de localități.
Acționând pe piața spitalelor de aproape 10 ani, Innovate Informational Technology a identificat nevoia de programare a pacienților pentru a eficientiza activitatea medicilor, pentru o bună funcționare a spitalelor în conformitate cu cerințele legislative, dar și în raport cu nevoile pacientului. În acest moment, doar 55% din pacienții tratați în spitale constituie un caz urgență. Diferența de 45% este reprezentată de pacienți programabili, adică pacienți pentru care doctorul își poate aloca timp respectând indicatorii de rulaj ai spitalului, își poate planifica necesarul de materiale sanitare, un minim de medicamente, iar pacientul poate fi chemat la spital exact în momentul în care i se poate acorda atenția de care are nevoie.
Pentru a rezolva această problemă este necesară o platformă de telemedicină, funcțională la nivel naţional.
Innovate Informational Technology și-a unit forțele cu CGMedica Germania pentru a dezvolta o platformă de programări și consultații on-line, adaptată sistemului medical și legislației în domeniul medical din România – platforma de telemedicină Doctor-365.
CGMedica Germania este parte a grupului eHealth CompuGroup Medical SE, o companie fondată în 1987, lider pe piaţa de software medical. CGM oferă peste 200 de soluții IT pentru îmbunătățirea și eficientizarea sistemului medical. Soluțiile sunt disponibile la nivel internațional, dar sunt adaptabile la legislația și la nevoile din fiecare teritoriu. CGM este prezentă în Iași cu peste 120 de angajați care lucrează la 14 produse pentru doctori și pacienți din Germania, Franța, SUA și Africa.
Aplicația Doctor-365 își propune:
- să reducă distanța dintre pacient și medic;
- să economisească atât timpul pacienților, cât și pe cel al medicilor;
- să reducătimpul de accesare a serviciilor medicale, traficul, cozile, dar șisăgrăbească accesul la medicul specialist;
- să susţină spitalul şi medicul în crearea unui program mai bine organizat, într-un mod transparent;
- să limitezeși să eficientizezetimpulpetrecut la medic;
- să ofere accesgarantat la medic, în funcție de programul acestuia.
Aplicația Doctor-365 aduce o abordare nouă şi modernă a serviciilor medicale şi este conformă cu legislația Europeană, care susține încă din 2014 ideea de platformă de telemedicină funcțională la nivel European.
România are o nevoie evidentă de modernizare a serviciilor medicale şi de facilitare a comunicării dintre medic şi pacient, în beneficiul ambelor părţi. Prin platforma Doctor-365, Innovate Information Technology și CGM Germania au decis să se implice activ în acest proces şi să creeze premisele pentru o nouă eră a serviciilor medicale în România. Până la sfârșitul anului 2018, aplicația Doctor-365 va fi disponibilă pentru instalare pe sistemele de operare iOS și Android pentru consultații on-line.
Vă aşteptăm cât mai curând pe platforma Doctor-365!